Sjåføren under dødsulykka i Rossfjord:

Mener han ble oppfordret til å gi gass og å ikke bremse

Sjåføren under dødsulykka i Rossfjord mener han ble oppfordret til å øke farten før ulykka og til ikke å bremse.

I GANG: Rettssaken etter dødsulykka i Rossfjord i desember 2019 startet mandag. F.v: Forsvarsadvokatene Christian Arnkværn og Olav Eriksen og bistandsadvokat Iselin Kiil. 

nyheter

Rettssaken etter dødsulykka i Rossfjord i desember 2019 startet i Nord-Troms og Senja tingrett mandag. En av de tiltalte er sjåføren, som har erkjent straffskyld for bilulykken der 52 år gamle Mariann Salen mistet livet. Den 27 år gamle mannen står tiltalt for uaktsomt drap, for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand og for uaktsom kjøring.

Tre andre står tiltalt for medvirkning til promillekjøring; to menn på 51 og 58 år, og en kvinne på 34 år. Den 51 år gamle mannen er i tillegg tiltalt for å ha latt sjåføren bruke bilen hans. Ingen av de tre erkjenner straffskyld etter tiltalen.