Ny kai er blitt prikken over i-en etter omfattende modernisering ved Akvafarm:

– En virkelig milepæl

De ansatte ved Akvafarm i Bergsbotn har fått en ny hverdag etter at de endelig kunne ta i bruk dypvannskai ved bedriften.

NY KAI: MS «Steigen» var første brønnbåt til å klappe til nykaia ved Akvafarms anlegg i Bergsbotn. Den 86 meter lange brønnbåten stakk 6,5 meter dypt, men det var fortsatt mye å gå på. Dybden ved kaia er nemlig anseelige 10 meter på laveste lavvann. Kaifronten måler 20 meter.  Foto: Jonas Olsen

nyheter

– Den nye kaia er et framskritt for oss på alle måter, sier daglig leder i Akvafarm, Odd Steinar Olsen.

Han er glad for at det er slutt på tida da brønnbåter måtte fortøye i sjøen 15 meter utenfor fyllinga og slangen strekkes i lufta fra land når smolt skulle leveres. En ofte farefull oppgave når forberedelsene måtte gjøres fra en småbåt.