Oppløftende vaksinestudie på UNN

UNN-overlege omtaler funnet i det ferske samarbeidsstudiet angående AstraZeneca-vaksinen som betryggende.

TEAM: Overlege Ingvild Hausberg Sørvoll og teamet på Nasjonal behandlingstjeneste for avansert trombocyttimmunologi ved UNN Tromsø.   Foto: UNIVERSITETSSYKEHUSET NORD-NORGE

nyheter

– Vi har nå undersøkt graden av bivirkninger, forekomst av lave blodplatetall og antistoffer (mot platefaktor 4-komplekser) hos 500 vaksinerte helsearbeidere. Til tross for at rundt 60 prosent av studiedeltakerne hadde til dels kraftige bivirkninger etter vaksinen, hadde ingen slike skadelige, blodplateaktiverende antistoffer som er sett hos pasienter med VITT. Det er betryggende at ingen av helsearbeiderne i vår studie hadde høye nivå av slike antistoffer, sier overlege Ingvild Hausberg Sørvoll ved Nasjonal behandlingstjeneste for avansert trombocyttimmunologi. Det skriver iTromsø.


Tester ansatte som er vaksinert:

UNN jobber på spreng med AstraZeneca-studie: – Det haster med å få ut resultatene

På fem dager har UNN samlet inn blodprøver fra 450 personer vaksinert med AstraZeneca. Om noen uker er resultatene klare.


Onsdag kveld sendte UNN ut en pressemelding der de skriver at konklusjonen av samarbeidsstudiet mellom UNN og Sykehuset Østfold vedrørende AstraZeneca-vaksinen nå er klar. Her fastslås det at forekomsten av skadelige antistoffer etter første dose av AstraZenecas koronavaksine er lav.