– Rørskifte gikk over all forventning

Jobben med å skifte ut rørgjennomføringa ved demninga i Osteren gikk over all forventning for Troms Kraft Produksjon.

OPPE OG GÅR IGJEN: Kraftverket i Osteren ved Torsken var fra mandag tilbake i produksjon igjen, etter et vellykket utført vedlikeholdsoppdrag.  Foto: TKP

nyheter

Mandag, etter to ukers arbeid, kunne kraftselskapet sammen med den innleide entreprenøren Andritz Hydro ferdigstille oppdraget, helt etter timeplanen. På forhånd var magasinet tappet ned til lavest regulerte vannstand (LRV). TKP satset på å skifte røret uten å måtte gå under LRV. Og det lyktes man med.

– Vi kledte igjen grovvaregrinda og brukte denne som skalkeluke for å få det tørt der rørskiftet skulle gjøres. Dykkere foretok tetting rundt luka med filler og sand, og med pumpe i tillegg holdt vi det tørt. Vi var spent, men det gikk bra, sier en fornøyd prosjektleder Knut Magne Olsen i TKP.