Løfter fram kirkeasylsaken på landsmøtet i KrF:

Søreng bekymret for partiets fremtid om de ikke finner en løsning

Troms og Finnmark KrF utfordrer resten av partiet ved å løfte fram kirkeasylsaken på Finnsnes under Landsmøtet i partiet 29. april til 1. mai.

KAN SVIKTE PARTIET: Lokalpolitiker Per-Inge Søreng (til høyre) forteller at han har fått klare signaler på at mange av deres folk og medlemmer vil svikte dem om kirkeasylsaken ikke løses. Snart skal Landsmøtet i partiet få muligheten til å si hvor de står i saken. Til venstre: kirkeasylant Dilani Johnson Collin.   Foto: Stian Jakobsen

«Spørsmålet er jo om vi i KrF kan leve med denne situasjonen»

Lokalpolitiker Per-inge Søreng
nyheter

At KrF i regjering så langt ikke har klart å løse kirkeasylsaken har høstet kritikk, både eksternt og i egne rekker. Lokalpolitiker og medlem av støttegruppa for familien Johnson Collin, Per-Inge Søreng (KrF), er klar på at KrF vil miste medlemmer og stemmer om de ikke klarer å løse situasjonen for familien som sitter i det syvende året i kirkeasyl i Finnsnes kirke.


UNE svarer på kritikken i kirkeasylsaken:

– Trenger ikke beskyttelse

Utlendingsnemnda (UNE) tilbakeviser kritikken av hvordan de har behandlet kirkeasylsaken på Finnsnes. Og avdelingsleder Ingun Halle er klar på at nemndleder Anne Helgerud har full tillit.


Har brukt sterke ord i saken

– Vi har sendt inn et forslaget, «Opphold på humanitært grunnlag nå» til uttalelse i kirkeasylsaken vi håper får tilslutning under landsmøtet. Denne uttalelsen er vedtatt av fylkesstyret, så vi prøver, sier Søreng til Folkebladet.