– Fiskerne er den triveligste yrkesgruppa i landet

Som kjepphøy unggutt reiste han rundt som fotballspiller og akket seg over alle «tjuvhollan» han måtte besøke. Nå vet han inderlig godt hva og hvem som bor i disse «tjuvhollan». Og at han der finner de menneskene han respekterer mest av alle i hele landet.

INTET TJUVHOLL: Som ung beklaget Arild Braathen seg over at han måtte dra til så mange «tjuvholl» for å spille fotball. Men når han nå takker av etter nesten et kvart århundre i Redningsselskapet, vet han bedre hva og hvem som befinner seg i disse «tjuvhollan». Og han skal også nyte pensjonisttilværelsen i ett av dem. Med utsikt mot Vassbruna, fra huset sitt på Målsnes.  Foto: Gjermund Nilssen

Visst har det vært tøffe dager, men de aller fleste vil jeg tenke tilbake på med glede

Arild Braathen
nyheter

– Det er fantastiske folk, og kulturen jeg har møtt i bygdene langs kysten har gjort at dette er blitt så mye mer enn en jobb for meg. Humoren, praten rett fra levra og de gode møtene på kaia ... Jeg kan ikke tenke meg noe finere, og jeg nøler ikke med å si at fiskerne er den triveligste yrkesgruppa i landet.

Det sier Arild Braathen. Over helga går han inn i sin siste arbeidsuke før han blir pensjonist, og fredag er det slutt på ei yrkeskarriere som han har viet innspurten av til Redningsselskapet. I over 20 år har han ledet selskapet i nord, og gjennom disse årene har han stått til rors i både storm og stille.