Derfor får turstien opp til denne fjelltoppen tilskudd på flere hundre tusen

Senja kommune får 450.000 kroner til arbeid med sårbarhetsanalyse, prosjektledelse og besøksstrategi for Segla.

SEGLA: Turstien opp til Segla får 450.000 kroner i tilsudd.  Foto: Frøydis Dalheim

nyheter

16 av de mest populære turstiene i Norge får støtte til prosjekter som skal ivareta natur- og kulturkvaliteter. Totalt deles det ut 10 millioner kroner til de 16 turstiene. I utvelgelsen har det blitt lagt stor vekt på at stiene har svært mange besøkende i løpet av et år, og da spesielt fra utenlandske turister, melder Miljødirektoratet i en pressemelding.

Betydelig økning

– Sommeren 2020 ble en annerledes sommer for mange turmål. Selv om utenlandske turister uteble, strømmet nordmenn ut i naturen. Og mange nye turmål ha opplevd en betydelig økning i antall besøkende, noe som aktualiserer viktigheten av god besøksforvaltning, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.