Avstengt vann i Dyrøy:

Nytt anlegg til 50 millioner sviktet

Senterpartiets Kjell- Sverre Myrvoll i Dyrøy vil ha svar på hvordan et nytt vannverk til over 50 millioner kroner ikke klarer å levere vann. Han setter også spørsmålstegn ved varslingsrutinene i kommunen.

UTEN VANN: Siden tirsdag kveld har dyrøyværingene vært uten vann i springen. Det nye anlegget til over 50 millioner kroner har sviktet.   Foto: Kjetil Martesønn Skog

nyheter

Det var tirsdag kveld kommunen måtte stenge vanntilførselen til Dyrøya, Espenes, Brøstadbotn og Bjørkebakken fordi de måtte sette i gang lekkasjesøk.

Stengte skole og barnehage

På kommunens nettsider ble abonnementer bedt om å tappe seg opp vann til eget forbruk før nedstenginga. Onsdag bestemte kriseledelsen å stenge skole og barnehage på torsdag fordi vannet ikke kom tilbake. Også det planlagte kommunestyremøte torsdag ble utsatt. Onsdag kveld oppdaterte kommunen situasjon. Da kom det fram at sannsynlig årsak til at vanntilførselen er stengt er at det er kommet luft i tilførselsledningen fra Rundfjellvatnet. Samtidig ble store deler at forsyningsnettet ut til abonnentene stengt for å unngå at høydebassenget skulle bli tømt. Onsdag morgen var vannstanden i høydebassenget på et svært lavt nivå, noe som gjorde at kommunen valgte å stenge hele forsyningsnettet.