Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) har nå 25 ansatte på Bardufoss:

Ønsker å vokse videre

I dag har KAMS 25 ansatte på Bardufoss. Om 10 år kan det være 10 ganger så mange.

OPTIMIST: Vegard Gystad er klar på at Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) ønsker å ekspandere videre på Bardufoss. I dag er det 25 KAMS-ansatte på Bardufoss, men dette kan øke betydelig dersom flere flygende forsvarskapasiteter blir lagt til Bardufoss.   Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

– Vi har nå to vedlikeholdsdokker knyttet til vedlikeholdet av de to NH90-helikoptrene som er her på Bardufoss. Men Kongsberg har store ambisjoner på Bardufoss og ønsker å finne flere områder å samarbeide med Forsvaret på, sier stedlig ansvarlig for Kongsbergs virksomhet på Bardufoss, Vegar Gystad.


Kongsberg Aviation Maintenance Services har kjøpt Patria Helicopter AS

– Dette er starten på en ny epoke

– For oss er dette en viktig dag på Bardufoss, dette er starten på en ny epoke. Det sa sjef for Maritim helikopterving, oberst Eirik Stueland etter at Kongsberg Aviation Maintenance Services nå har kjøpt Patria Helicopters.


Positiv utvikling

KAMS har vært under etablering på Bardufoss siden 1. juli i fjor. Fokus har vært på vedlikehold av de to NH90-maskinene som støtter Kystvakta fra sin base på Bardufoss, og per i dag innbefatter staben 15 mekanikere, fire lærlinger, fire på logistikksida og to administratorer.