Snart slutt for dieselbilen?

For ti år siden var dieselbilene totalt dominerende på nybilmarkedet. Nå vil nesten ingen ha dem.

INGEN DIESEL: Havna i Drammen tar imot de aller fleste nye bilene som kommer til Norge. I dag er den dominert av elbiler, for ti år siden var det dieselbiler.   Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

nyheter

For ti år siden hadde dieselbilene en markedsandel på ganske nøyaktig 75 prosent i personbilsektoren. Gjennom de tre første månedene av 2021 ble det registrert 723 nye dieselbiler, noe som tilsvarer en markedsandel på 4,7 prosent. Det er også nær en halvering sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi ser en tendens til at dieselbilene sakte, men sikkert mister sin betydning i markedet. Og salget av rene bensin- og dieselbiler utgjorde kun 9,5 prosent av nybilsalget i mars, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken.