– Tøft, men Sp håper å unngå omfattende kutt

Karl Johnny Bjørnsen vedgår ikke at Senterpartiet legger opp til ei rasering av den kommunale velferden i Bardu. Men gruppelederen vedgår at det er tøffe tak.

TØFFE TAK: Karl Johnny Bjørnsen vedgår at det er tøffe økonomiske tak i Bardu nå, men gruppelederen mener slett ikke at Senterpartiet fører en politikk som vil bidra til ei rasering av velferden i kommunen. Foto: Gjermund Nilssen  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Nei jeg føler ikke i det hele tatt at vi gjør noe som bidrar til å rasere velferden i kommunen. Det er ingen tvil om at en del av de skisserte tiltakene har store konsekvenser, men vi skal nå inn i ei helhetlig omstilling der vi skal se på hele kommunestrukturen og lage en struktur som kan stå seg for framtida. Da vil vi ta vare på det vi mener er kjernverdiene i Bardu-samfunnet, og i en slik sammenheng mener vi det blir altfor enkelt å tro at vi kan løse problemene bare ved å innføre eiendomsskatt og legge ned grendeskolene, sier han.


Frykter Sp vil rasere Bardu-velferden

Onsdag vedtok Senterparti-flertallet i kommunestyret å beholde grendeskolene i Bardu. Ifølge Ap og Høyre innebærer det i praksis at det kommunale velferdstilbudet vil bli rasert og at det ikke blir mulig å drifte kommunen innenfor lovens rammer.


Bjørnsen medgir likevel at han opplever situasjonen som tøff og at han kjenner på et tungt ansvar.