«Kampen om Narvik» fikk avslag på søknad: – Det oppleves som en uakseptabel forskjellsbehandling

Produsent av den storslagne krigsfilmen «Kampen om Narvik», Aage Aaberge, syntes lite om avslaget han fikk fra næringsministeren og kulturministeren da han søkte om å få hente inn to utenlandske personer som har tilknytning til filmproduksjonen.

AVSLAG: Filmen «Kampen om Narvik» har møtt på mange utfordringer og utsettelser i innspillingsperioden sin. Her skuespiller Henrik Mestad.   Foto: Skjermbilde fra filmens trailer

nyheter

Avisa Fremover har fått innsyn i papirer som viser at produsenten ønsket å hente tilbake en fransk skuespiller til landet, som skal ha vært med på innspilling i fjor, og en engelsk våpenekspert, som de visstnok er avhengig av for å få lov til å låne og bruke de originale våpenene i filmen, da han har ansvar for å se til at disse blir behandlet riktig.

Til kulturminister Abid Q. Raja skrev produsent Aaberge blant annet, for å prøve å overbevise Raja om at det var forsvarlig å ta inn disse to utenlandske, følgende: