Kjørte med over 2 i promille over torskenskaret - så møtte han politiet

I 4-5 kilometer og over torskenskaret kjørte mannen med over 2 i promille. Han kjørte rett forbi en politikontroll og fikk politiet med blålys etter seg før ferden til slutt stanset.

TORSKENSKARET: En mann er dømt til 30 dager fengsel etter at han kjørte med over 2 i promille fra Torsken og over Torskenskaret til Gryllefjord.   Foto: Linda Pedersen

nyheter

Det var om kvelden lørdag 8. februar i fjor at en mann i slutten av 20-årene kjørte en personbil fra Torsken til Gryllefjord mens han var alkoholpåvirket med over 2 i promille. Utrykningspolitiet hadde samme kveld en trafikkontroll med fokus på promille og sto plassert ved fylkesveien i krysset mot Torsken. Da mannen kom kjørende gikk politiet ut i veibanen og gjorde stopptegn. Mannen stoppet ikke og kjørte videre mot Gryllefjord. Politiet kjørte da etter mannen med blålys. Da han stoppet i Gryllefjord ga han bilnøklene til politiet og erkjente at han kjørte i alkoholpåvirket tilstand. Blodprøven av mannen litt senere viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2.01 promille.

Trodde det var turister

Da saken gikk for Senja tingrett erkjente mannen seg skyldig i å kjøre i alkoholpåvirket tilstand, men mente han ikke var skyldig i tiltalepunktet som gjaldt å unnlate å stanse for politiet. Han forklarte at da han så personer i gule vester ved kontrollstedet antok han at det var turister, og han forklarte videre at han også viste at det er folk som pleier å gå tur i området med gule vester. Han sa at han først forsto at det var politiet da de kom etter han med blålys. Retten mente likevel at mannen hadde holdt det sikkert eller overveidende sannsynlig at det var politiet som sto på kontrollstedet og viste til at det sto politi på vestene samt at det ble gitt stopp-tegn.