Troms på 3.plass i torskefisket

Vesterålen har hittil i år slått Lofoten som største leveringssone for torsk. Troms følger på en tredjeplass.

SKREI: Her leverer MS Leif Helge tonnevis med skrei ved Nord Senja Fisk i Botnhamn. Foto: Vidar Bjørkli 

nyheter

Per 5. april i år var det totalt levert 123.690 tonn torsk i råfisklagets distrikt mot 121.580 tonn til samme tid i fjor. En økning på to prosent. Sjøl om totalkvantumet nå er ganske jevnt med fjoråret, så er det store geografiske forskjeller, påpeker Norges Råfisklag i sin ukesrapport.

Vesterålen er største leveringssone hittil i år mot Lofoten til samme tid i fjor. Vesterålen har totalt 30.130 tonn og ligger med det 4.830 tonn foran fjoråret. Deretter følger Lofoten med 28.650 tonn. Her er reduksjonen på hele 16.800 tonn sammenlignet med fjoråret, en nedgang på 37 prosent, framgår det av rapporten.