Rekordhøyt laksesalg gir mindre inntekter: – Fantastisk at vi fortsatt kan produsere uten tap

Lakseoppdretterne har aldri solgt så mye laks som i vinter, men tjente likevel over en milliard kroner mindre enn året før.

FANTASTISK: Daglig leder i Arnøy Laks, Håvard Høgstad, synes det er fantastisk at de kan produsere uten tap.   Foto: TORBJØRN KARLSEN, FRAMTID I NORD

nyheter

Etter fire år med rekordhøye priser og superprofitt har pandemien ført laksenæringen ned på jorda. Økt produksjon har ført lakseprisen i vinter ned på sitt laveste nivå siden 2015. Prisene i årets tre første måneder falt med 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, det største prisfallet fra en vinter til en annen i moderne tid.

– Det er jo fantastisk at vi fortsatt kan produsere uten tap i hvert fall, med den situasjonen verden nå er i. Vi lever jo i takt med covid-19 og pandemien vi også, sier daglig leder Håvard Høgstad i Arnøy Laks.