Alle kommunene i Midt-Troms får midler til å arrangere sommerskole

Dette året har barn i hele landet mistet viktig skoletid. Alle kommunene i Midt-Troms har søkt om og fått midler til sommerskole.

SKOLE: – Vi har hele tiden vært opptatt av at barn og unge skal skjermes mest mulig gjennom pandemien, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V). Her hilser hun på førsteklassinger på Lakkegata skole i Oslo på første skoledag.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

nyheter

Regjeringen har bevilget 500 millioner kroner til kommunene som skal arrangere sommerskolen. 228 av kommunene har søkt tilskudd. De skal lage et tilbud til sommeren for elevene.

– Dette er en mulighet for elever fra 1. til 10. klasse til å få en arena der de kan delta i sosiale og kulturelle aktiviteter og få faglig påfyll, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) som understreker at sommerskolen ikke er erstatning for skolen, men et viktig supplement.