Taper milliarder og mister en fjerdedel av inntektene:

– Vi må jobbe mye mer og være borte mye mer fra familien

Fiskernes inntekter er redusert med 25 prosent hittil i år, etter at pandemien presser ned prisene på torsk.

I STORM: Daglig leder Ole Olsen (til venstre) og nestleder Ingar Halland på fiskebruket Sufi på Sund ytterst i Lofoten setter sjøbein i stormen, med vindkast over 40 meter i sekundet.   Foto: Jørn Mikael Hagen.

nyheter

Det blåser storm i kastene og noen av tørrfiskene som henger på hjell blir tatt av vinden og deiser i bakken da iTromsø besøker fiskebruket Sufi ytterst i Lofoten. I løpet av årets tre første måneder har prisen på torsk falt som en stein, og både fiskere og fiskebruk sliter med å drive lønnsomt.

– Vi hadde forventet et kraftig prisfall. I fjor vinter hadde vi tidenes høyeste priser. Med covid forventet vi et kraftig fall, sier daglig leder Ole Olsen.