Tester ansatte som er vaksinert:

UNN jobber på spreng med AstraZeneca-studie: – Det haster med å få ut resultatene

På fem dager har UNN samlet inn blodprøver fra 450 personer vaksinert med AstraZeneca. Om noen uker er resultatene klare.

VAKSINESTUDIE: Ingvild Sørvoll er med i teamet ved UNN som driver en vaksinestudie på AstraZeneca og bivirkninger.  Foto: Per-Christian Johansen, UNN

nyheter

iTromsø: Norge satte vaksinering med AstraZeneca-vaksinen på vent i begynnelsen av mars etter meldinger om et sjeldent, men svært alvorlig, sykdomsforløp hos enkelte som har fått vaksinen. I alt fire personer i Norge har dødd. Flere av dem er helsearbeidere.

Eksperter ved Rikshospitalet og UNN har jobbet med å finne årsaken til dødsfallene. De mener vaksinen hos enkelte har forårsaket en kraftig immunreaksjon, der det har blitt dannet antistoffer mot blodplater, noe som kan forårsake lave blodplater, blodpropp og hjerneblødning.