Ikke alle ungdommer kan skilte med dette — Hannah har en timelønn på 600-700 kroner

Hannah Tøllefsen (12) fra Husøy tjener penger på tungeskjæring som andre bare kan drømme om. På de beste dagene har hun en timelønn på 6-700 kroner.

RASKE MED KNIVEN: Hannah Tøllefsen og broren Vebjørn tjener svært gode penger på tungeskjæring når skreibåtene kommer opp.  Foto: Privat

nyheter

Utrolig — men likevel sant. 12-åringen fra Husøy har en hastighet med kniven som gjør at hun er ekstremt raskt med å få skjært tungene av torskehodene, og dermed blir også inntjeningen etter en ettermiddag på fiskebruket til Brødrene Karlsen deretter.

Hannah Tøllefsen forteller at hun i snitt kan skjære rundt hundre kilo tunger på en ettermiddag på fiskebruket, og med kiloprisen de får fra Brødrene Karlsen blir det da ikke mindre enn 3.000 kroner for en ettermiddag med tungeskjæring.