Tre nye styremedlemmer trekker seg i protest fra Nordnorsk Kunstmuseum

– Styreleder setter politisk spill høyere enn kollegialt samarbeid, uttaler to av styremedlemmene som trekker seg.

Nordnorsk kunstmuseum  Foto: Stian Saur

nyheter

Kurator og de ansattes representant i styret ved Nordnorsk Kunstmuseum, Charis Gullickson, opplyser mandag morgen at hun trekker seg fra styret med umiddelbar virkning.

– Jeg har vært ansatterepresentant i Nordnorsk Kunstmuseums styre siden april 2020, og vært ansatt ved museet siden 2008. Jeg gikk inn i styret med et håp om å utgjøre en positiv forskjell, støtte mine kollegaer og bidra med min museums- og kunstfaglig kompetanse i søket etter en ny direktør. Dessverre har det vært en utfordrende prosess, og jeg opplever at nåværende situasjonen i styre setter min integritet på spill, uttaler Gullickson.