– Du reiser ikke fra reglene, men tar dem med deg

Det nærmer seg påskeferie og flere vil legge ut på reise. Kommuneoverlegen i Senja og Sørreisa har noen klare råd som folk bør være oppmerksom på i påsken.

PÅSKE: – Alle gjør lurt i å ikke ta påskeferie fra smittevernreglene, sier kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.  Foto: Carina Hansen

nyheter

I år som i fjor blir en annerledes påske. Det er fortsatt høyt smittetrykk flere steder i landet og regjeringen ber innbyggerne unngå unødvendige reiser. I Senja kommune følger man de nasjonale retningslinjene.

– Personer som bor i kommuner med høyt smittetrykk og har strengere regler anbefales ikke å reise, med unntak av studenter som bor alene der man vurdere at det er en helt nødvendig reise. Det anbefales heller ikke å reise til regioner med høyt smittetrykk. Det tror jeg er lurt å huske på, sier kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.