Raser mot manglende midtdelere på E8 — utelukker Frp-samarbeid

Fredag la regjeringen fram ny NTP. Skal planen få støtte fra Frps stortingsgruppe må midtdelere på plass i Lavangsdalen, sier Per-Willy Amundsen.

RASENDE: Fredag la regjeringen fram ny NTP. Skal planen få støtte fra Frps stortingsgruppe må midtdelere på plass i Lavangsdalen, sier Per-Willy Amundsen.  Foto: Håkon Mosvold Larsen

nyheter

Etter at to omkom i en bilulykke E8 i Lavangsdalen i slutten av januar, har debatten om å forlenge midtdeleren langs veistrekket langs E8 igjen blusset opp. Både kommune- og fylkespolitikere har tatt til orde for at penger må på plass for å bygge midtdeleren videre på strekninga til Kantornes i sørlige ende av Lavangsdalen. Amundsen gikk i februar i år ut i iTromsø og varslet et tydelig ultimatum til regjeringen i forkant av Stortingets behandling av ny Nasjonal transportplan: Ingen midtdeler i Lavangsdalen? Inget flertall.

– Dette må vi bare løse, og så raskt som mulig. Problemet med veiprosjekt er som regel all planlegginga og all byråkratmaten. Men her er planene klappet og klar, det mangler bare penger, slo Amundsen da fast.