Smittevernlegen om dem som blir syke etter AstraZeneca-vaksina i Senja: – Vi er fornøyde med at ingen av dem har fått alvorlige bivirkninger

Folkebladet har fått kjennskap til personer som har blitt syke i Senja etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen. Smittevernlege i kommunen, Karsten Kehlet, sier de er klar over at flere opplever bivirkninger etter å ha tatt vaksina, men påpeker at dette ikke bare gjelder for AstraZeneca-vaksinen.

SMITTEVERNLEGE: Smittelege i Senja kommune, Karsten Kehlet. Han mener det er viktig å skille mellom forventede og alvorlige bivirkninger når man snakker om koronavaksinene.   Foto: Carina Hansen

nyheter

Når Folkebladet sier til smittevernlege i Senja kommune, Karsten Kehlet, at avisa vet om tilfeller på Senja der folk har blitt syke etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen, og om kommunen har oversikt over dette, svarer han;

– Ja, vi vet at det er flere som er blitt syke, og som for eksempel har måtte være hjemme fra jobb etter å ha tatt denne vaksina. Så det stemmer. Men det er viktig å skille mellom forventede bivirkninger og alvorlige bivirkninger, sier han, og tar først for seg alvorlige bivirkninger.