– Går dette igjennom, blir det norgesrekord i antall typiske turiststeder i én kommune

Under kommunestyremøte torsdag var det et enstemmig kommunestyre som stemte for at Senja kommune skal søke statsforvalteren i Troms og finnmark om godkjenning av flere steder på Senja som såkalte «typiske turiststeder». Det medfører at plassene kan ha søndagsåpne butikker.

MATKROKEN: Dagligvarebutikken Matkroken i Gryllefjord kan bli åpen på søndager om sommeren dersom kommunestyret får det som de vil. Her Kjøpmann Reidun Flakstad(t.h) og butikkmedarbeider Hege Heitmann.   Foto: Amund Hansen

nyheter

Stedene det er snakk om, som kommunen skal søke statsforvalteren om typisk turiststed for, er Gryllefjord, Botnhamn, Husøy, Skaland, Fjordgård, Stonglandseidet, Rossfjord og Flakstadvåg.

Arnold Nilsen i Ap, var som de andre i kommunestyret, overbevist om at dette er noe kommunen må søke om. Men for han var det viktig å få fram at søknaden måtte sendes avgårde raskt til statsforvalteren.