To nye smittetilfeller i Senja kommune — omfattende smittesporing i gang — to skoler stenges

Senja kommune fikk tirsdag kveld meldt to nye tilfeller av koronasmitte. Smittesporing er påbegynt og det er foreløpig ikke kjent smittevei i noen av tilfellene, og tilfellene har ingen kjent tilknytning til hverandre.

STENGT: Småslettan skole på Silsand er en av skolene som stenges etter koronasmitte.  Foto: Morten Dokka

nyheter

Det opplyser Senja kommune i en pressemelding tirsdag kveld.

Stenger skoler

Situasjonen er uavklart og berører mellom annet Silsand barneskole, avd. Småslettan og Trollvik skole. Trollvik skole, Silsand barneskole holdes stengt onsdag, for å sikre at man får nødvendig oversikt.

OBS: Kommunen oppga at Silsand barneskole blir stengt onsdag. Det gjelder hele Silsand barneskole og avdeling Småslettan får Folkebladet opplyst tirsdag kveld av leder av FAU ved SIBA.

Et klassetrinn på Småslettan er definert som nærkontakter og settes i karantene. Elevene her bes teste seg onsdag. Husstandsmedlemmer til alle som settes i karantene skal være i ventekarantene fram til nærkontakten har fått negativt svar på første prøve.

De to skolene sender ut informasjon til foresatte på alle trinn, med spesifikk info til det berørte trinnet. Resultatet av videre testing, herunder hurtigtest, vil avklare hvor mange flere nærkontakter som må gå i karantene.

Møbelringen og Kick

I tillegg er Møbelringen på Finnsnes berørt og kunder som har vært her i perioden torsdag 4. mars til lørdag 6. mars bes være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for testing. Det samme gjelder personer som har vært på Kick Finnsnes lørdag fra klokka 17-18.

Smittesporing pågår og nærkontakter vil bli kontaktet, men arbeidet er omfattende og vil komme til å ta tid.

Kommunen opplyser at det onsdag formiddag vil bil en pressekonferanse med oppdatering rundt situasjonen.