Gir seg etter 10 år som Montessori-rektor:

Savner mer tid med elevene

Øvergård Montessoriskole har eksistert i 20 år. Rickard Svensson har jobbet der i 20 år og vært rektor i 10. Men nå vil han ha avløsning i sjefsstolen. Uten at det automatisk betyr at han slutter på skolen.

ENGASJERT: Rickard Svensson har jobbet på Øvergård Montessoriskole siden oppstarten i 2001 og vært rektor på skolen siden 2011. Nå vil han overlate sjefsstolen til en annen.  Foto: Privat

nyheter

– Jeg er ingen administrator, og savner å tilbringe mer tid sammen med elevene. Jeg tror også at det trengs litt nytt blod i ledelsen for skolen, så nå føler jeg rett og slett at tida er inne for å gi stafettpinnen videre, sier Svensson, som likevel ser for seg å spille en rolle ved skolen også i framtida.

– Jeg har fortsatt mange ideer jeg har lyst til å prøve ut og savner egentlig å være lærer. Så dersom den nye rektoren har lyst til å ha meg med videre, håper jeg å få fortsette i en rolle ved skolen. Jeg kan nemlig ikke tenke meg en bedre jobb enn å få lov til å være med på å utvikle fremtidas samfunnsborgere, så det håper jeg å få lov til videre, sier 54-åringen, som opprinnelig kommer fra Skåne.