Reagerer på regjeringens koronastrategi:

Etterlyser tiltak for å hindre importsmitte til kommunen

Ordfører Toralf Heimdal (Sp) i Bardu mener regjeringen fraskriver seg ansvaret for å komme med nasjonale, regionale tiltak etter statsministerens redegjørelse i Stortinget tirsdag. Ordførerne i Salangen og Lavangen mener de kan gjøre gode nok tiltak lokalt.

IMPORTSMITTE: Ordfører i Bardu, Toralf Heimdal, etterlyser sterkere grep for å stanse import av smitte til kommunen.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Statsminister Erna Solberg kom ikke med nasjonale tiltak for å slå ned smitteutbrudd som særlig pågår sørpå og i større byer. Regjeringen overlater nå dette til kommunene i to uker før hun vil komme med nasjonale tiltak dersom lokale tiltak ikke er tilstrekkelig for å slå ned smitteutbruddene. Hun viser til at situasjonen i landet er skjør og forventer at kommuner kommer med raske tiltak, gjerne koordinert med nabokommuner først.

Det var varslet nye nasjonale tiltak mot koronasmitten. Statsministeren redegjorde for Stortinget om håndteringa av koronapandemien onsdag morgen, og holdt pressekonferanse etterpå.

Vil ha tiltak regionalt

– Dette er en ansvarsfraskrivelse. Vi har hele tiden etterlyst at regjeringen kommer med ulike grep. Områder med høyt smittetrykk må få egne tiltak. Vi trenger ulike tiltak for de ulike delene av landet med ulikt smittetrykk, fastslår Heimdal.