Ordfører ber forsvarsledelsen beordre de ansatte om å melde flytting til Bardu

Bardu-ordfører Toralf Heimdal (Sp) vil ha forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) på banen for å beordre de forsvarsansatte som etter loven skal melde flytting til Bardu kommune.

vil ha ordrer: Bardu-ordfører Toralf Heimdal sier at kommunen ikke kommer lenger i forsøkene på å få ansatte i Forsvaret til å melde flytting til Bardu. Saken er nå på stedet hvil. Nå vil han at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (bildet) sørger for at forsvarsledelsen beordrer ansatte til å registrerer seg i Bardu kommune slik de skal etter lovverket. Foto: Håkon Steinmo 

nyheter

Problematikken har vært oppe en rekke ganger tidligere, at Bardu kommune har en rekke «gratispassasjerer», ansatte i Forsvaret som bor i Bardu kommune, men er registrert i andre kommuner. Ikke minst viste dette seg under koronautbruddet i fjor høst. Kommunen måtte bruke store ressurser på et flertall som andre kommuner høster tilskudd av. Heimdal mener mye av mangelen på registreringer er lovbrudd som får enorme konsekvenser for Bardu kommune.

Taper 40–50 millioner

Det betyr store tap for kommunen, ikke minst i 2020 da de fikk et minus på 76 innbyggere, nedgangen i befolkningen var på over en prosent. Heimdal mener befolkningstallet kunne vært omkring 500 høyere om ansatte i Forsvaret som skal det hadde registrert seg i Bardu kommune.