Har fått svar på de hundre testene som ble tatt i forbindelse med smitteutbruddet i Senja i helga

Mandag ble drøye hundre koronaprøver tatt av nærkontakter i tilknytning til utbruddet i Tromsø, i Harstad og det påviste lokale tilfellet på Senja med link til Bodø. Svarene gledet smittevernoverlege i Senja og Sørreisa, Aslak Hovda Lien.

NEGATIVE PRØVER: Kommuneoverlege Aslak Hovda Lien forteller at drøye 100 koronatester ble gjort mandag i Sørreisa og Senja, og at ingen av dem var positive. Han ber folk likevel være forsiktige, for situasjonen er ikke avklart.   Foto: Mathias Brobakk Nordgård

nyheter

– Samtlige prøver var negative, sier Hovda Lien, men bemerker:

– Det betyr på ingen måte at situasjonen er avklart. Tiden fra man blir smittet til man blir syk kan som kjent være opp til 14 dager, selv om flertallet blir syk innen de første 7 dagene, opplyser han.