Ei storslått kultursatsing er på trappene i Målselv

Målselv kommune er enig med Troms og Finnmark fylkeskommune. Kommunen betaler 4,2 millioner, og for den summen blir de eiere av byggene og eiendommen som tidligere huset Høgtun videregående skole.

PÅ TRAPPENE: Ordfører Bengt Magne Luneng og prosjektleder Janne Solheim Langnes er glad for at Målselv kommune nå endelig blir eiere av de tidligere skolelokalene på Høgtun. Kommunen kjøper eiendommen fra Troms og Finnmark fylkeskommune for 4,2 millioner kroner, og med det ligger nå alt til rette for at den kommunale satsinga på Høgtun kulturklynge kan komme i gang for alvor.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

– Vi er kjempefornøyd, og vi ønsker nå å komme i gang så raskt som mulig med å skape aktivitet i byggene, sier ordfører Bengt Magne Luneng.

Det var på en pressekonferanse onsdag at det ble kjent at kjøpet er i boks. Det skjedde i forlengelsen av at fylkeskommunen la eiendommen ut for salg på det åpne markedet, og tirsdag ettermiddag ble det klart at kommunen vant budrunden mot en privat aktør som også ønsket å sikre seg bygget.