Kyrre og pappa Agnar bygger flytelandsby utenfor Operaen i Oslo: – Dette blir et stort hopp

Kyrre Midtbø Kalseth (36) skulle egentlig til Tromsø, men så traff han fruen og ble i hjembygda. Nå styrer han et «up and coming» arkitektfirma fra Gratangsbotn.

FRA ASKEBEGER TIL FLYTELANDSBY: Da selskapet Erlikpluss ble stiftet i 2015, var det første oppdraget de fikk å designe et offentlig askebeger i København. Seks år etterpå har de designet en hel flytelandsby som skal ligge utenfor Operaen i Oslo. På bildet står to av de fem eierne av selskapet: Kyrre Midtbø Kalseth og hans far Agnar Peder Kalseth.   Foto: ELINE GRØNVOLL

nyheter

Inne i det nedlagte biblioteket på den gamle internatskolen i Gratangsbotn – et majestetisk, hvitt bygg med spir på toppen som kommer til syne fem minutter etter at man har tatt av fra E6 ved Langmyra – er Kyrre Midtbø Kalseth godt i gang med å 3D-printe en miniatyrutgave av flytelandsbyen «A R K» som skal bygges utenfor Operaen i Oslo.

– «A R K» består av åtte bygg i massiv tre – et utvendig og et innvendig basseng, sauna, hamam, møterom og kjøkken, alt selvforsynt med energi. Vi prøver å få til noe lignende i Tromsø, nedenfor Kystens hus, sier Kalseth som har trukket ned et lerret for å vise fram en PowerPoint av prosjektet.