Frykter helgens smittetilfelle er av den sørafrikanske varianten: – En betydelig risiko for det

Smitten som ble avdekket i Senja kommune i helga kom fra Bodø. Det gjør at det er stor sannsynlighet for at det dreier seg om den sørafrikanske varianten av koronaviruset. Det bekyrmer smittevernlege Karsten Kehlet, som oppfordrer til testing ved minste mistanke eller symptom.

SØRAFRIKANSKT VARIANT? Man frykter at at personen som oppholdt seg i Senja kommune forrige uke er smittet av en mutert virusvariant. Bilde for illustrasjon.  Foto: Heiko Junge / NTB

nyheter

Lørdag ble det bekreftet ett nytt smittetilfelle i Senja kommune. Personen testet positivt for korona i Bodø, men oppholdt seg i Senja kommune i tiden rundt symptomene oppsto. Samme dag ble et nytt tilfelle påvist i Sørreisa. Vedkommende regnes som nærkontakt til personen som oppholdt seg i Senja med koronasmitte.

I Bodø er overvekten av smittetilfeller av den sørafrikanske varianten akkurat nå. Dette bekymrer smittevernlege Karsten Kehlet.