1,75 milliarder til lokale virksomheter i kommunene:

Senja og Målselv får mest i Midt-Troms

Stortinget bevilger 1,75 milliarder kroner til kommunene i Norge, slik at de kan kompensere lokale virksomheter som er rammet av nasjonale eller lokale smitteverntiltak. Senja og Målselv får mest i Midt-Troms.

MIDLER: Senja kommune får over 1,3 millioner kroner, noe som er mest i Midt-Troms.  Foto: Amund Hansen

nyheter

– Mange virksomheter rundt omkring i landet er svært hardt rammet av de skjerpede smitteverntiltakene som ble innført på nyåret. Det er kommunene som kjenner det lokale næringslivet best og vet hvor skoen trykker. Disse pengene skal fordeles på en rask og enkel måte, slik at bedrifter som ligger med brukket rygg vil kunne komme seg igjennom krisen, sier Linda Hofstad Helleland, distrikts- og digitaliseringsminister, i en pressemelding.

De økte midlene til kommunene kommer i tillegg til de 250 millioner kronene regjeringen bevilget til støtte for lokalt næringsliv i desember 2020.