Salangen lensmannskontor kan bli gjenåpnet: – Vi vil ha politiet til stede der folk bor

Med litt over et halvt år igjen til valget står Senterpartiet sterkt på meningsmålingene. Det kan bety gjenåpning av flere lensmannskontorer, som i Salangen.

VIL REVERSERE: Om oppslutningen rundt Sp fortsetter fram til valget, og de kommer i posisjon blir det også endringer i Troms politidistrikt. I følge Sandra Borch kan gjenåpning av Salangen lensmannskontor være en av endringene.   Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

nyheter

De siste meningsmålingene viser at Sp får tett opp under 20 prosent oppslutning. Folkebladet spør stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) hva det vil bety for Troms politidistrikt om partiet kommer til makta til høsten.


Sp om politireformen: – Ikke godkjent

Høyres Peter Frølich er i overkant kreativ når han til NTB påstår at den såkalte nærpolitireformen nå har fått et godkjentstempel av justiskomiteen, mener Jenny Klinge, justispolitisk talsperson i Senterpartiet.


– Vil komme flere kontorer

– Det er så langt 126 lensmannskontorer som denne regjeringen har nedlagt. I vårt program, og det vi har sagt, er at vi vil ha politiet til stede i hele Troms. Det har kommet inn 70 klager på nedlegging av lensmannskontorer. Vi vil gjenåpne behandlingen av disse klagene. Og vi vil i samråd med politiet og kommunene se på hvor det er hensiktsmessig å etablere nye kontorer. Vi går til valg på å legge inn penger til å gjenåpne flere lensmannskontorer. Og ikke minst fullføre de lovnadene som har kommet, som å bygge opp lensmannskontoret på Setermoen. Med Sp i styring vil det komme flere lensmannskontor i Troms, slår hun fast.