Dømt etter vill biljakt gjennom boligfelt — kastet dekk ut av bilen og kjørte inn i politibil

I høy hastighet kjørte mannen med politibilen i hælene gjennom boligfelt, på E6 og på fylkesveier. Under den livsfarlige biljakten kastet mannen bildekk ut av bilen, kjørte i motsatt kjørefelt, på gangvei og rygget i høy hastighet inn i en politibil før han til slutt ble stoppet med spikermatte. Nå har mannen fått sin dom.

BILJAKT: En mann i 40-årene er dømt til fengsel ettertotalt 18 overtredelser, deriblant en livsfarlig biljakt hvor han rygget inn i en politibil.  Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

nyheter

Det var om natten 16. oktober i fjor at den ville biljakten etter mannen i 40-årene fant sted et sted i regionen. Mannen var ute og kjørte i et tettbebygd strøk da han påtraff en sivil politibil. Politiet ønsket å kontrollere bilen og signaliserte for å få mannen til å stanse. Mannen forklarte da saken gikk i Senja tingrett at han fikk panikk når han så politiet denne natten, og han forsøkte å kjøre fra politiet. Han akselererte gjennom et boligfelt og videre i flere retninger.

Over 200 km/t

Det ble en lengre forfølgelse som totalt varte i 50 minutter. Forfølgelsen var til dels i svært høy hastighet både på fylkesveier, E6 og inne i boligfelt, og mannen kjørte flere ganger over i motgående kjørefelt, og også inn på gangvei. I dommen fra Senja tingrett står det blant annet: