Sp om politireformen: – Ikke godkjent

Høyres Peter Frølich er i overkant kreativ når han til NTB påstår at den såkalte nærpolitireformen nå har fått et godkjentstempel av justiskomiteen, mener Jenny Klinge, justispolitisk talsperson i Senterpartiet.

TALSPERSON: Jenny Klinge, justispolitisk talsperson for Senterpartiet.  Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

nyheter

– Tvert imot — det er jo hundre sider med slakt av reforma i innstillinga om politimeldinga fra justiskomiteen, som ble vedtatt tirsdag. Vi i Sp går lengst i kritikken, men står sammen med Ap og SV om mesteparten av kritikken. Her slår vi fast at reforma har spilt falitt på flere viktige punkt. Det er jo for eksempel absurd at det har kommet på plass bare to årsverk mer til patruljevirksomhet i politietaten etter reforma når mer politi på hjul var et av hovedmålene, sier Klinge i en pressemelding.

Mens regjeringa har blitt kvitt flere lensmannskontor, er Sp klar i sin sak: De vil styrke lensmannskontorene, samt opprette flere.