Pensjonist kjørte 3,9 mil med over 2,2 i promille

En mann i 70-årene fra Midt-Troms er dømt til 45 dagers fengsel etter å ha kjørt bil med promille ved to anledninger i fjor.

DØMT: En mann i 70-årene må sone 45 dager i fengsel etter å ha kjørt med promille på Senja. han ble dømt i Senja tingrett.  Foto: Stian Andre Lund

nyheter

Den første overtredelsen skjedde tidlig på kvelden en dag i juli i fjor, hvor mannen som er i 70-årene og pensjonist, kjørte en personbil over en strekning på tre mil på Senja samtidig som han var påvirket av alkohol. Blodprøven som ble tatt av mannen en tid senere samme kveld viste at han hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,09 promille.

De andre overtredelsen skjedde midt på dagen i november i fjor. Også denne gangen kjørte mannen bilen over en lang strekning med høy promille. Her kjørte mannen en strekning på 3,9 mil. Blodprøven denne dagen viste en promille på 2,26.