Ulf-Tore truffet av felg fra dekk som eksploderte — ble slått rett i bakken

Ulf-Tore Hårseide gikk rett i bakken da en felg eksploderte inn i leggen hans på Finnsnes denne uka. Nå ligger han på sykehus og venter på operasjon: – Det tar nok noen måneder før jeg kan gå igjen, sier han til Folkebladet.

LÅ PÅ BAKKEN OG RINGTE OM HJELP: Slik fant de Ulf-Tore liggende på bakken da de kom til unnsetning.   Foto: Privat

nyheter

Klokka er halv ett på dagen tirsdag, og Ulf-Tore som jobber på Nor Lines på Lund-kaia på Finnsnes, har akkurat vært og hentet tre truck-dekk som har vært på reparasjon hos Rydningen bilteam på Silsand. Da han stopper bilen på kaia, og skal laste dekkene av, skjer imidlertid det som ikke skal skje. Det ene dekket triller ut av bilen, lander på asfalten, og utløser et kraftig smell. Felgene på truck-dekket deler seg, og på grunn av det kraftige trykket skyter den fart og hamrer rett inn i leggen på Ulf-Tore, og videre inn i søppelkontaineren like ved. Den andre halvdelen av felgen havner i havet. Ulf-Tore forteller hvordan han reagerte.

– Alt skjedde så fort. Men da felgen traff meg kjente jeg at foten ga etter, og jeg gikk rett i bakken. Smerten var intens, men jeg besvimte ikke. Jeg fikk ringt til en kollega, og litt etter kom de ned for å hjelpe meg. De tilkalte en ambulanse, og ti minutter senere var den her. Jeg skjønte fort at det var alvorlig — da jeg kjente på skarpleggen var alt helt løst, beskriver han.