Drøye 2.500 allierte soldater igjen i Midt-Troms

Forsvarets håndtering av koronasmitten blant allierte soldater får godkjent av to ordførere og kommunelegen i Bardu og Målselv.

SAMLET ETTER PRESSEKONFERANSEN: Fra venstre ser vi hærsjef Lars Lervik, Bardu-ordfører Toralf Heimdal, Målselv-ordfører Bengt-Magne Luneng og Vidar Bjørnås, kommuneoverlege i Bardu og Målselv.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Hærsjef Lars Lervik opplyste under pressekonferansen i Istindportalen tirsdag ettermiddag at når det gjelde koronasmittede allierte soldater er det nå en amerikansk soldat og fire britiske soldater som er smittet og er i karantene, og det var i helga man påviste det siste positive utslaget på korona-smitte ble registrert.


Forsvaret avlyser vinterøvelsen

Øvelse "Joint Viking 2021" som etter planen skal avholdes i mars, avlyses.


På spørsmålet om hvor sikker Forsvaret er på at det ikke skal dukket opp nye smittetilfeller svarte Lervik at man nå har i karantene de smittede og deres nærkontakter, og at det her kan være at flere vil kunne påvises smitte.