Laksefesten er over — tror ikke prisene kommer tilbake til gammelt nivå

Lakseprisene i vinter er de laveste på flere år, og oppdrettere tror ikke prisene vil komme tilbake til rekordnivåene før korona.

NYE LOKALER: Prosjektleder Hanne Lundberg og administrativ leder, Jorunn Bertelsen ved Gratanglaks nye lokaler.   Foto: JØRN MIKAEL HAGEN

nyheter

Laksefesten er over etter rekordhøye priser og superprofitt til lakseselskapene de siste fem årene. I januar har lakseprisen ligget på 50 kroner, 30 kroner lavere enn på samme tid i fjor. Prisen for fersk norsk laks lå på rundt 4,7 euro i Europa i januar, de dårligste januarprisene på fem år.

– Noe større oppgang i prisene blir det neppe før vi alle er vaksinerte og føler at verden er normal igjen. Men at vi blir å se priser opp på 80-tallet igjen, tviler jeg på. I hvert fall ikke så tidlig som 2022, sier daglig leder Tore Lundberg i Gratangslaks.