Ny ordning — så mange prosent av kvota kan fiskerne overføre

For å bidra til å redusere problemer både på fiskemottakene og ute i markedene som følge av koronasituasjonen, blir det nå mulig å overføre inntil ti prosent av torskekvoten til neste år.

KVOTE: Det blir nå mulig å overføre inntil ti prosent av torskekvota til neste år.  Foto: NTB Scanpix

nyheter

– Gitt usikkerheten i markedene som følge av en økt torskekvote og de nye innreiserestriksjonene, vil hver enkelt fisker nå få mulighet til å overføre torskekvote til neste år. Dette vil bidra til å spre torskefisket i en situasjon hvor mottakskapasiteten og markedssituasjonen er uavklart, sier fiskeri -og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, i en pressemelding.

Som følge av koronautbruddet i 2020 ble det innført en midlertidig ordning for overføring av kvoter i fisket etter torsk. Denne ordningen videreføres for 2021 – 2022, på samme vilkår som i fjor, opplyses det.