Strømprisene øker kraftig — blir flere tusen kroner dyrere

Med en kald januar over hele landet, og lite nedbør i store deler av den kraftproduserende delen av landet, har spotprisen på strøm gått i taket. På morgenen 1. februar var prisen oppe i over to kroner/kwh i nord.

DYRT: Med en kald januar over hele landet, og lite nedbør i store deler av den kraftproduserende delen av landet, har spotprisen på strøm gått i taket. På morgenen 1. februar var prisen oppe i over to kroner/kwh i nord.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Mens strømprisen i hele fjor var svært lave, gjorde prisene et byks opp straks smellene fra rakettene hadde lagt seg på nyåret. I Tromsø 4.januar var 19,61 øre har den 1. februar økt til et snitt på 86,88 øre og skal enkelte timer på morgenen ha vært oppe i 2, 077 kroner pr kwh mellom klokken åtte og ni på morgenen i dag.

Disse tallene er kun kraftprisen og i tillegg vil nettleie og avgifter komme på faktura. Forventningene i markedet er at prisene i hele år vil ligge betydelig over fjoråret. Ifølge nettsiden E24, har Ishavskraft en forventning om at strømprisen kan i år vil ligge på 4.000 kroner mer for en familie enn for fjoråret.