– Å være fisker om bord her blir utrolig spennende

Blant de som har peiling på fiskebåter omtales Nord-Senjas nye stolthet H. Larsen som en av de meste avanserte båter som er laget.

NYBÅTEN VED KAI I BOTNHAMN: Nybåten ble vist fram og presentert under den uofisielle seremonien på lørdag i Botnhamn, Dette regnes også som en dåp av fiskebåten H Larsen. Fra venstre ser vi Hallgeir Larsen, Halvar Larsen, Senjaordfører Tom-Rune Eliseussen, Willy Morten Johansen og Egil Johansen.  Foto: Privat

nyheter

Ikke rart at skipper Hallgeir Larsen er stolt av den flotte fiskebåten som ankom Botnhamn for noen dager siden. På lørdag var de tre eierne samlet til en uformell seanse. Dåpen foregikk uten bruk av den tradisjonelle sjampagneflasken, og navnet på nybåten er altså H Larsen. Den nye fiskebåten har en lengde på 12.99 meter, en bredde på 6,4 meter og ruver godt opp av havet til tross for sine beskjede fysiske mål. Rundt 20 millioner koster det nye, supermoderne tilskuddet til fiskeflåten på Nord-Senja, og tar man med investeringer i kvoter og fiskerettigheter er den totale summen oppe i rundt 60 millioner kroner.

En fiskebåt for framtida

– Dette er virkelig en fiskebåt for framtida, sa en tydelig stolt skipper Hallgeir Larsen på mobilen til Folkebladet mandag formiddag. Larsen fortelller at han har vært på Skjervøy og hentet ei snurrevadnot som skal brukes etter hvert. Den nye båten eies foreløpig av Halvar Larsen fra Fjordgård med 51 prosent, Willy Morten Johansen fra Botnhamn med 25 prosent og Egil Johansen fra Botnhamn med 25 prosent. Hallvar Larsens eierandel skal imidlertid snart overføres til Hallgeir Larsen som er skipper om bord i H. Larsen. Når båten snart kommer i drift skal han med seg Hallgeir Werner Hansen og Thomas Rognli som mannskap om bord.