Her lastes laksefileten fra Torsken på flyet før den sendes til USA:

Får en tidsbesparelse på mellom to og tre døgn

Et nytt prøveprosjekt gjør at bilturen på 36 timer til Gardermoen er byttet ut med en kjøretur til Evenes på fire timer, før laksefileten deretter flys til USA i en fei. – De timene vi sparer på det, får vi igjen i butikkhylla, sier Fredd Wilsgård.

TIDSBESPARELSE: Laksen kjøres til Evenes og flys videre mot USA derfra, kontra tidligere når trailere fraktet laksen til Gardermoen først. Totalt sparer man to til tre døgn i transporttid med den nye løsninga.  Foto: Kim Laméus

nyheter

Tirsdag gikk den første traileren fra Torsken til Evenes i det nye prøveprosjektet.

Traileren var lastet med fersk laksefilet og ville normalt kjørt til Gardermoen — en kjøretur på 36 timer. I stedet kjører traileren nå til Evenes, og laksen lastes på der, før den flys til USA via London.