LO og NHO advarer mot ny «søringkarantene»: – Må holde hjulene i gang slik at vi redder arbeidsplasser

De nordnorske avdelingene til LO og NHO har gått sammen om et brev til kommuner i Nord-Norge hvor de advarer fraråder innføring av «søringkarantene».

VIL UNNGÅ KAOS: Regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik, håper at nordnorske bedrifter kan unngå å havne i en uoversiktelig situasjon hvor det er ulike regler forskjellige steder i landet.  Foto: Moment Studio

nyheter

– Vi har full forståelse for at folk er redde nå med den nye virusmutasjonen, det skjønner jeg godt. Liv og helse skal også være førsteprioritet. Samtidig må vi kunne samarbeide om å holde hjulene i gang slik at vi redder arbeidsplasser. Vi skal jo en eller annen gang komme ut i andre enden av dette og da må ting ligge til rette for å komme i gang igjen, sier regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik til iTromsø.


– Ikke aktuelt med «søringkarantene» nå

Etter mutantutbruddet i Follo, blusset spørsmålet om «søringkarantene» opp igjen. Slik stiller kommunene i Midt-Troms seg til spørsmålet.


Mutert utbrudd sørpå

Det ukontrollerte utbruddet av mutert smitte i Nordre Follo har i helga medført strenge tiltak i Oslo-regionen. Tromsø kommune har reagert med å be alle som kommer fra Oslo om å teste seg så raskt som mulig enten de har symptomer eller ei.