Mann fra Midt-Troms funnet omkommet fredag

Navnet ikke frigitt

En mann fra indre Troms ble fredag funnet omkommet ved Bjørnlitinden på Vestvågøy. En kvinne han var på fjelltur med er sendt til sykehus med skader.

REDNINGSAKSJON: Et Sea King redningshelikopter rykket ut fra Bodø da meldingen kom om at en kvinne trengte hjelp i fjellet Bjørnlitinden i Vestvågøy. Mannen som kvinna hadde vært sammen med ble funnet omkommet.  Foto: Audun Braastad

nyheter

Det er operasjonsleder Ulf Slettan i Nordland politidistrikt som lørdag ettermiddag opplyste til Folkebladet at den omkomne mannen er fra Midt-Troms, og at de pårørende ble varslet på fredag. Han kunne da ikke si noe om når navnet på den omkomne vil bli frigitt.

Kvinne meldte fra til politiet

Avisa Lofotposten meldte fredag ettermiddag at det var satt i gang en større redningsaksjon ved fjellet Bjørnlitinden i området ved Slydalen på Vestvågøy. Den første meldingen til politiet gikk da på at en kvinne hadde da meldt om at hun var skadd og trengte hjelp i området. Etter hvert rykket både politi, Sea King redningshelikopter og redningsmannskap fra Røde Kors ut til stedet.