Ti minusgrader føles mye mer med sterk vind på taket

Hustrig dag på jobben

Rundt ti kuldegrader med stadig økende vind føltes dobbelt så kaldt for de to snekkerne som på torsdag slet med å få pappen til å, ligge stille på taket da de skulle legge den ut.

STÅLSETTER SEG I KULDA: Med rundt ti minusgrader på taket må man være godt kledt for å holde ut i kulde og sterk vind. Her ser vi snekkerne Eivind Hemmingen (t.h.) og Erlend Bakkehaug fra Balsfjordfirmaet Nysted AS legge taket på et hus et par kilometer fra Buktamoen.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

I perioder tok vinden et godt i pappen, og faktisk måtte Folkebladets medarbeider som hadde forvillet seg opp på taket vokte seg godt for vinden som kom og gikk oppe på taket.

De to snekkerne skal stå for mesteparten av oppføringen av privathuset som reises på Granheim, et par kilometer unna Buktamoen. At de to nå går noen kalde og vindfulle dager i møte tar de med stoisk ro. Trøsten for dem er for det første at de om ikke så lenge vil ha lukket huset, slik at de for det meste jobber innendørs, og at de regner med at kulden etterhvert slipper taket.