Savner du snøen? Kan komme 20 til 30 centimeter

Allerede natt til torsdag kan vi få snø i Midt-Troms. Men noen steder vil snøen komme som sludd og regn.

SOL: Sola tittet frem igjen på Sør-Senja onsdag. Bildet er tatt ved Skrolsvik.  Foto: Tipser

Har du savnet snøen?
Du må velge et alternativ
nyheter

– Det blir vel både snø og litt annet ser det ut som. I dag fortsetter det med fint og kaldt vær, men så ser det ut som at det skyer til i kveld, og allerede natt til torsdag kan det komme noen snøbyger, forteller meteorolog Jon Austerheim ved værvarslinga i Tromsø.

Se alltid oppdatert lokalvarsel her

Nedbøren vil imidlertid varieren i hvilken form den kommer i, alt etter hvor man er.

– Temperaturen stiger utover morgendagen (torsdag) og det vil bli rundt null grader og da kanskje enda mildere lengst ut på kysten. Innover i landet vil det nok fortsatt være kuldegrader, forteller han.

Vanskelige kjøreforhold

Austerheim forteller at det enkelte steder kan komme så mye som 20-30 centimeter av den hvite nedbøren.

– Det kan bli en del av det, spesielt litt opp i høyden og inn i landet. 20 til 30 centimeter kan det fort bli. Men jo lengre ut på kysten du kommer, jo våtere og mer kompakt er nedbøren. Så her vil det nok bli mindre, forteller han.

Vanskelige kjøreforhold kan det dermed bli.

– Det blir fort nullføre og det kan stedvis bli ganske glatt når vi får dette væromslaget, advarer han om.

Langtidsprognose

Prognosene tilsier at denne værtypen kommer til å vare til over helga.

Litt ut i neste uke, ser det ut til at vi får kaldt og fint vær igjen — likt det vi har hatt de siste dagene.

– Jeg må være litt forsiktig med å si noe for sikkert så langt frem i tid, men foreløpig er prognosene slik at det blir kaldt og fint igjen ut i neste uke. Men det er som sagt en viss usikkerhet rundt det, understreker Austerheim.