Kurt Oddekalv er død

Miljøaktivisten Kurt Oddekalv (63) døde etter han gikk gjennom isen på Bahusvatnet utenfor Bergen mandag. Oddekalv hadde aner fra Finnjord på Senja.
nyheter

Det opplyser politiet i en pressemelding mandag kveld. Ifølge VG er de pårørende er varslet om dødsfallet, og navnet frigis i samråd med dem.

Familien vil komme med en uttalelse i løpet av de nærmeste dagene, opplyser politiet.

Politiet meldte først om at de undersøkte om en person hadde gått gjennom isen i en pressemelding klokken 17.17. En snau halvtime senere kom meldingen om funnet en omkommet person.


– Dere må bli aksjonister

– Dere må bli aksjonister. Det sa Kurt Oddekalv under et foredrag om motstand mot vindkraftutbygging i Salangen torsdag kveld. – Jeg er fornøyd med foredraget, sier Hilde Bakkemo.


Oddekalv ble først kjent i media for å ha ledet en gruppe miljøaktivister i å stenge et søppeldeponi i Fana. Han kjempet også mot sprøytemidler i jordbruket, Hardangerbrua og Norzink på 1990-tallet. Senere har han hatt mye fokus på oppdrettsnæringen, siden 2008 med katamaranen MS Miljødronningen.


Får med seg Kurt Oddekalv på folkemøte mot vindkraftverk

Lill-Eva Jenssen får Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforening til å holde foredrag i Salangen om motstand mot vindkraftverk.


Oddekalv har også frontet flere saker i Midt-Troms. Så sent som i august i fjor oppfordret han til kamp mot utbygging av vindmøller i Salangen.

I et intervju med VG for litt over et år siden, fortalte Oddekalv om tiden etter å ha gått gjennom to hjerneslag.

– Alle har sin tid. Jeg har hatt jævlig mye moro. Jeg synes jeg er heldig som har vært her og fått gjort så mye gøy, sa han.

Til avisa sa også han tar livet som det kommer og at han ikke angret på noe.

– Nei. Jeg har aldri angret i hele mitt liv. Det er bare tull. Livet er for fantastisk til å angre på ting, sa han.