Per-Inge Søreng er misfornøyd med innsatsen til eget parti i kirkeasylsaken:

– Ikke fornøyd med svaret til Ropstad

Politiker Per-Inge Søreng (Krf) er misfornøyd med svaret til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (Krf) angående familien som sitter i kirkeasyl på Finnsnes. Han mener Krf`s innsats i regjering for familien er for dårlig.

MISFORNØYD: Per-Inge Søreng (Krf) er ikke fornøyd med innsatsen til eget parti i regjering angående kirkeasyl-saken på Finnsnes.   Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

– Jeg er ikke fornøyd med Krf sin innsats i regjering for denne familien. Jeg synes ting går alt for tregt. Partiet burde vært tydelig i sitt ståsted. Nå virker det som man er alt for forsiktig og tar alt for mye hensyn til storebror Høyre, sier en tydelig Per-Inge Søreng til Folkebladet.

Antonipillai Johnsen Collin, Merry Anjala Johnsen Collin og Dilani Johnsen Collin har vært over seks år i kirkeasyl i Finnsnes kirke. Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) sendte før jul spørsmål om familien til Barne – og familieminister Kjell Ingolf Ropstad: «Anført av biskop Øygard oppfordrer nå et samlet Kirke-Norge regjeringen om å gi familien Collin Johnson asyl på humanitært grunnlag til jul, etter å ha sittet i over seks år i kirkeasyl i Finnsnes kirke. Staten har ikke besvart oppfordringen. Engasjementet lokalt er enormt, men de føler seg maktesløse. Vil statsråden for livssynssaker løfte kirkas bønn i regjering?», spurte Fylkesnes.